Понад 300 журналістів акредитувалося на території Закарпаття

2022-06-22 21:46:09
З перших днів повномасштабної війни на Закарпатті розпочали акредитацію представників засобів масової інформації. 

«Обласна військова адміністрація однією з перших в Україні запустила процес видачі спеціальних прескарт, які полегшують роботу медійників, сприяють кращій комунікації та оперативному інформуванню населення», – зауважив начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОВА Роман Молдавчук.

За його словами, на території Закарпаття вже акредитувалися 313 фахівців мас-медіа, 162 із них – представляють провідні інформаційні агенції та топові світові ЗМІ зі США, Британії, Польщі, Греції, Японії, Франції, Португалії, Бельгії, Сербії та інших країн.

Акредитацію журналістів і технічних працівників ЗМІ проводить управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Закарпатської ОВА шляхом надання індивідуальних акредитаційних карток, які діятимуть до закінчення війни в Україні. Ті медійники, які ще не мають акредитації, можуть отримати разові перепустки.

У процесі акредитації журналістів повідомляють про те, що не можна розголошувати під час воєнного стану, також їм розповідають про особливості виконання професійних завдань у цей період.

Якщо особа порушує порядок роботи, зокрема і щодо доступу до інформації, рішення про припинення акредитації та анулювання відповідної картки приймає обласна військова адміністрація.
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00