На Тячівщині відбудеться традиційний "Весняний полонинський хід".

2018-04-18 00:20:06

Сьогодні 18.04 голова Тячівської райдержадміністрації Василь Дем'янчук провів засідання оргкомітету з підготовки і проведення районного свята проводів овець на полонину - "Весняний полонинський хід".


Зібрання відбулося у Дубівській селищній раді за участі першого заступника голови Михайла Полажинця та селищного голови Василя Носи. Також присутніми були керівники Мокрянського та Брустурянського держлісгоспів, населених пунктів, підрозділів РДА, філії «Тячіврайавтодор», Дубівського відділення поліції, навчальних закладів та ДНЗ.
Присутні обговорили та погодили деякі організаційні моменти свята та сценарій його проведення. Відтак було запропоновано надати йому більше національної колоритності та традицій вівчарства. Прозвучала пропозиція провести конкурси на швидкість приготування овечого сиру та доїння овець, а також визначення кращих наїзника та трембітаря, підводи.
Розпочнеться захід традиційно біля районного будинку культури, після чого всі колоною попрямують до місцевого стадіону, де пройде основна частина дійства.
На свято очікується приїзд поважних гостей та чисельних туристів, тож було розглянуто й питання благоустрою й ремонту дороги на відрізку Бедевля-Дубове.
Відбудеться традиційне районне свято «Весняний полонинський хід» 5 травня 2018 року в селищі Дубове. Запрошуються всі бажаючі!
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації


Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00