На Ужгородщині відкрили осередок соціально-психологічної допомоги

2022-07-08 20:08:01
У селі Кам’яниця в Ужгородському районі відкрили відділення денного центру соціально-психологічної допомоги сім'ям та особам, постраждалим від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Заступник голови Закарпатської ОВА Петро Добромільський повідомив, що в закладі надаватимуть комплекс послуг, серед яких – юридичні консультації, педагогічна та психологічна підтримка. Відповідно тут працюватимуть психологи, фахівці з соціальної роботи, юрисконсульт.

«Багато людей страждають від насильства, чимало замовчують такі факти, тому реалізація проєкту – надважливий етап допомоги кожному, хто її потребує. Перша леді Олена Зеленська курує цю сферу, наголошує на актуальності та необхідності створення відповідних осередків по всій країні. Відкриття такого відділення є результатом спільної роботи держави, територіальної громади, міжнародних партнерів», – підкреслив Петро Добромільський.

Заступник очільника області додав, що в закладі облаштовують 5 кризових кімнат для сімей, де зможуть перебувати 15 людей. Згодом тут забезпечать можливість харчування, а за потреби надаватимуть тимчасовий прихисток.

Для реалізації ініціативи виділили субвенцію з державного бюджету, частину профінансували німецьке товариство «Допомога народу України» та ГО «Справа Кольпінга в Україні».

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00