Фахівці «Burgenland Energy» проведуть дослідження перспектив розвитку альтернативної енергетики на Закарпатті

2022-07-10 13:10:00
Під час візиту до Австрії очільник Закарпатської ОВА Віктор Микита разом із головою Уряду землі Бургенланд Гансом Петером Доскоцілом та його командою обговорили поточні питання двосторонньої співпраці між регіонами.

«До кінця 2022 року ми запланували низку спільних заходів, серед яких — проєкти у галузях культури, мистецтва, спорту, екології та професійної освіти.

Окрім того, важливим залишається співробітництво наших регіонів у сфері економіки. Бургенланд — один із найпрогресивніших куточків Європи у питаннях альтернативної енергетики. Передовий досвід набуваємо у співпраці з компанією "Burgenland Energie"», — зазначив керівник області.

На запрошення Віктора Микити команда фахівців з енергетики найближчим часом прибуде на Закарпаття для проведення комплексного дослідження регіону щодо альтернативних джерел енергії та можливості інтеграції сучасних технологій у цьому напрямку. За словами голови ОВА, водночас вдасться отримати унікальну аналітичну інформацію, яка дозволить приймати рішення стосовно перспектив розвитку області.

«Вивчаючи досвід наших партнерів, бачимо, що ефективна робота у напрямку енергозабезпечення на регіональному рівні можуть сприяти реальному розвитку громад. Особливо це стосується населених пунктів у гірській місцевості.
Усе це стає можливим завдяки ініціативі й роботі Ганса Петера Доскоціла та його команди. І результати найближчим часом будуть відчутні на усіх рівнях», — наголосив Віктор Микита.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00