Ігор Кузін дав високу оцінку організації вакцинальної кампанії на Закарпатті

2022-07-14 15:59:25
Закарпаття має позитивний досвід у напрямку вакцинальної кампанії проти інфекційних захворювань, зокрема й поліомієліту. Він може бути показовим і корисним для інших регіонів. Таку високу оцінку сьогодні отримали від заступника міністра охорони здоров'я - головного державного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна, який із робочим візитом перебуває в нашій області. Про це повідомив Віктор Микита, голова Закарпатської ОВА.

Віктор Микита спільно з Ігорем Кузіним обговорили актуальні в регіоні механізми запобігання поширенню інфекційних захворювань. Йдеться про комунікацію з громадами, лідерами суспільних думок, духовенством та іншими, де наголошуємо на важливості й доступності захисту від небезпечних хвороб. В області також діє спеціальний алгоритм, за яким мобільні бригади медиків для імунізації виїжджають у місця тимчасового розміщення вимушених переселенців. 

Також зупинилися на важливості організації епідемічної безпеки у закарпатських школах і проведенні інформаційно-роз’яснювальної роботи серед батьків та освітян щодо необхідності виконання планових профілактичних щеплень дітям згідно з Національним календарем. 

«Основну увагу, звичайно, приділяємо імунізації молодшого населення проти поліомієліту, оскільки невакцинованим або неповністю вакцинованим дітям він загрожує невиліковним паралічем. Саме від нас, дорослих, залежить їхнє здоров’я та безпека», – підкреслив Віктор Микита.

Голова Закарпатської ОВА подякував заступнику міністра охорони здоров'я - головному державному санітарному лікарю України Ігорю Кузіну, координатору на реагування спалаху поліомієліту в Україні Реймонду Данколі та представникам ВООЗ в Україні за візит у наш регіон і високу оцінку організації вакцинальної кампанії.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00