Віктор Микита: «Зберегти українське мистецтво – надважливо для нас»

2022-07-17 13:36:26
16 березня рашисти бомбардували Маріупольський драмтеатр, коли там перебували сотні мирних людей. Працівники та творчий колектив змогли евакуюватися, і вже понад два місяці драмтеатр функціонує в обласному центрі Закарпаття. 

«Для нас важливо сьогодні зберегти українське мистецтво, зберегти наших митців. Звісно, для цього вживаємо всіх заходів. Це надважливо для нас», – зауважив на брифінгу очільник ОВА Віктор Микита.

За його словами, регіон уже прийняв чималу кількість вимушених переселенців, сюди евакуювалося 50% підприємств з усієї країни, зокрема тут знаходять прихисток талановиті українці й творчі колективи.

«Максимально приділяємо час тому, аби працівники й актори драмтеатру зі Сходу країни почували себе на Закарпатті як удома», – наголосив Віктор Микита.

Маріупольський драмтеатр переїхав і відновив свою роботу в Ужгороді завдяки співпраці керівництва Закарпатської та Донецької ОВА. На цьому наголосила заступниця очільника Донеччини Юлія Костюніна.

«Саме тому, що ми не самі і маємо таку підтримку, сьогодні покажемо прем'єру першої вистави. Цей безпосередній досвід обміну театральними школами, традиціями надасть подвійного поштовху і нового дихання, змусить театралів та глядачів замислюватись, руйнувати стереотипи про Схід і Захід України», – наголосила заступниця голови Донецької ОВА.

В.о. директора – художнього керівника Донецького академічного обласного драмтеатру (м. Маріуполь), заслужена артистка України Людмила Колосович анонсувала прем’єрні покази першої вистави драмтеатру після переїзду – «Крик нації» (16, 17 та 23 липня). 

«Ми провели велику роботу і зробили потужний внесок у розвиток театрального мистецтва України, засвідчили те, що нашу культуру вбити неможливо. Українська культура, як би її не мордували, виживе, буде жити, а нашим майбутнім поколінням розповідати, що ми живі і ми є нація», – підкреслила Людмила Колосович.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00