У Тячівському районі проведено аналіз готовності захисних споруд цивільного захисту та бомбосховищ

2022-08-08 11:47:15
Безпека дітей - найголовніше завдання при підготовці закладів освіти до нового навчального року.

Відновлення навчально-виховного процесу в умовах режиму воєнного стану не можливе без наявності у будівлі або поблизу неї сховищ чи укриттів, де учні та освітяни можуть заховатися у випадку небезпеки.

В усіх громадах Тячівського району триває робота комісій з обстеження об’єктів освітньої сфери, що можуть використовуватися як укриття для учасників освітнього процесу. До комісій залучені фахівці місцевих підрозділів ДСНС, Держпродслужби, ювенальної поліції, структурних підрозділів із питань цивільного захисту, освіти, охорони здоров’я, архітектури. 

Наразі обстежено 95% будівель і споруд, придатних для використання у якості укриття для учнів та вихованців, а також працівників закладів освіти.

Начальником районної військової адміністрації Тімуром Аверіним спільно з селищними головами було обстежено бомбосховища закладів освіти Тересви та Дубового, які повністю готові до використання за призначенням та обладнані усім необхідним.

Так, з метою безпечного перебування вихованців, колектив ЗДО "Веселка" та керівництво Тересвянської громади приклало зусиль для обладнання укриття площею 2,140 м² згідно з вимогами ДСНС та цивільного захисту населення. В укритті наявні чотири входи і виходи, засоби пожежогасіння, а також забезпечено питною водою, медикаментами та іншими матеріалами для безпечного перебування дітей. 

Теплозбереження є також невід`ємною метою закладу, тому за допомогою батьків частково замінено старі дерев'яні вікна на пластикові.

На стадії завершення проведення капітального ремонту укриття для учнів Усть-Чорнянської ЗОШ. 

"Наше головне завдання – створити максимально безпечні умови для дітей і ми докладаємо до цього максимум зусиль " - наголосив Тімур Аверін.

Пресслужба Тячівської РВА


Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00