Михайло Полажинець здійснив виїздний прийом громадян у селі Красна та зустрівся з трудовими колективами соціальних закладів

2018-04-26 00:21:42

25. 04.18 р. відбулася робоча поїздка першого заступника голови Тячівської райдержадміністрації Михайла Полажинця в село Красна.


Насамперед в приміщенні сільської ради Михайло Михайлович провів прийом громадян, в якому також взяла участь сільський голова Марія Носа.
Жителі села звернулися з актуальними питаннями, що стосуються добудови захисної дамби, ремонту центральної та облаштування лісової дороги, підвісного мосту, будинку культури.
Найбільше місцевих хвилює ситуація з берегоукріпленням, адже неодноразово село страждало від паводкової стихії. Як наголосила голова громади Марія Носа минулого року за підтримки районної та обласної влади вдалося чимало зробити у цьому напрямку.
Розпочато реалізацію кількох проектів з берегоукріплення річки Тересва, яке повинно захистити село від підтоплень. Підрядник виконав роботи майже на 70 відсотків, однак їх досі повністю не профінансовано. Тож будівництво дамби призупинено і тому мешканці переживають за її подальшу долю і свою безпеку.
Ще одне проблемне питання - це ремонт центральної дороги. Тогоріч за кошти з Фонду регіонального розвитку та співфінансування з районного та обласного бюджету встелено новий асфальт на 1,5 км шляху.
Люди сподіваються, що роботи будуть продовжено і в цьому році, тож вони нарешті матимуть якісне дорожнє сполучення, що дасть поштовх для розвитку туризму в даній місцевості. Потребує облаштування і лісова дорога, якою б місцеві могли добиратися в гори та на полонини. Колись там була прокладена вузкоколійка, тепер транспорт їздить через річку та по земельних наділах.
Необхідно провести ремонт і в сільському клубі та бібліотеці, покращити матеріальний стан та осучаснити дані заклади. До речі, приміщення сільської ради, яка знаходиться у одній будівлі з ними, нещодавно вдалося капітально відремонтувати.
Після завершення прийому громадян Михайло Михайлович відвідав заклади соціальної сфери, які розміщені на території села та поспілкувався з представниками трудових колективів.
Директор ЗОШ І-ІІІ ст. Марія Сойма розповіла про найбільш актуальні питання, які наразі хвилюють освітян. А це, звісно, впровадження реформи і створення з приводу цього в школі належних матеріально- технічних умов. На жаль, навіть приміщення для відповідного навчання першокласників за новою програмою нема. Це стосується й інших класів та дисциплін. Також керівник закладу звернулася з проханням посприяти з облаштуванням шкільної та спортивної площадок.
Під час зустрічі мова йшла і про навчально-виховний процес. Михайло Палажинець звернув особливу увагу педагогів на моральні та психологічні аспекти в роботі з дітьми, у зв'язку з трагічними подіями в Нижній Апші. У свою чергу вчителі висловили занепокоєння з приводу відкриття у селі цілодобового грального залу, на який не було надано дозволу з боку сільської ради. Про що власне й підтвердила голова Марія Носа, яка надіслала відповідні звернення у правоохоронні органи.
Також Михайло Полажинець у супроводі голови села навідався у Краснянський ДНЗ, де поважних гостей радо зустріла керівник закладу Оксана Грицан. Наразі в цьому затишному садочку діють три групи – старша, молодша та короткотривала. Будівля знаходиться в хорошому стані, в минулому році за кошти з районного бюджету тут проведено капітальний ремонт першого поверху. Попередньо його зроблено на другому поверсі, залишилось оновити тільки харчоблок і облаштувати подвір'я.
На всі запитання місцевих мещканців, які прийшли на прийом та які обговорювались під час зустрічі з колективами соціальних закладів Михайло Михайлович надав грунтовні роз’яснення. А також запевнив у сприянні з боку районної влади щодо їх вирішення за наявності відповідного фінансування.
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації





























Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00