Віктор Микита: «Сьогодні місцева влада в регіоні як ніколи близька до підприємців»

2022-08-09 13:09:30
Сьогодні очільник області Віктор Микита взяв участь у круглому столі «Економіка війни: виклики та можливості», який ініціював Ужгородський національний університет за підтримки Закарпатської ОВА. До заходу також долучилися провідні бізнесмени, директори компаній краю, представники місцевого самоврядування, народні депутати України та інші.  

Йшлося про оподаткування бізнесу, ліцензування, залучення інвестицій, створення робочих місць, зайнятість населення, проблематику трудових ресурсів, а також функціонування індустріальних парків та релокованих підприємств.  

«Закарпатська ОВА має передовий досвід стимулювання економіки в умовах воєнного стану, прийому з інших регіонів компаній та внутрішньо переміщених осіб. Тож нам було чим поділитися з колегами», – прокоментував Віктор Микита. 

Понад 80% всіх підприємств, що переїхали на Закарпаття, а це 422 суб'єкти господарювання, вже перереєстровані. Зокрема і це, за словами голови ОВА, дало можливість мобілізувати до загального фонду місцевих бюджетів області податків, зборів та інших доходів у сумі 4 млрд 601 млн грн. Таким чином, прогнозований показник на 1 серпня 2022 року перевиконано на 132,1%  

Також Віктор Микита нагадав присутнім про плани щодо створення на Закарпатті сільськогосподарського кластера, адже тут є всі передумови для розвитку виноградарства, виноробства, ягідництва, бджільництва, садівництва, вирощування озимих культур.  

«Оскільки наш регіон зараз є найбільш безпечним, розглядаємо і створення умов для зберігання та переробки вищевказаного. Окрім того, налагоджується і логістична складова – зручне сухопутне транспортування до країн Європейського Союзу, – підкреслив керівник області. – Для цього, зокрема, в ОВА створили "Банк землі". Це дозволить розвивати важливий зараз для країни напрям – будувати соціальне житло для вимушених переселенців та впроваджувати механізми розширення мережі промислових площ». 

Віктор Микита зауважив, що сьогодні місцева влада в регіоні як ніколи близька до підприємців, у деталях знає проблеми, з якими вони стикаються, сприяє їх вирішенню та стоїть разом у боротьбі проти окупанта.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00