Триває підготовка до навчального процесу

2022-08-09 14:21:31
Продовжуємо перевірку захисних споруд цивільного захисту у закладах освіти нашого району. Напередодні навчального року вони всі мають бути приведені в готовність до використання за призначенням.

На виконання доручення начальника районної військової адміністрації Тімура Аверіна, його заступником, Вадимом Носою спільно з керуючим справами виконавчого комітету Солотвинської селищної ради Богданом Макусієм було обстежено укриття закладів освіти Солотвинської громади, а саме: ліцей-інтернат з румунською мовою навчання імені М.Емінеску, ліцей з румунською мовою навчання "Слатина", ліцей з угорською мовою навчання імені Яноша Бойоі, ЗЗСО І-ІІІ ст. №1 з українською мовою навчання, КЗ "Солотвинський міжшкільний ресурсний центр", Нижньоапшанський ліцей "Апша", заклад дошкільної освіти "Альбінуца" с.Н.Апша.  

Головне під час навчання та роботи – це життя та здоров’я учасників освітнього процесу, тому перша вимога – це їхня безпека. 

Під час обстежень особлива увага приділялася відповідності укриттів згідно із  законодавчими вимогами.

Захисні споруди  повинні мати входи, які забезпечують вільний доступ усередину. та можливість безперервного перебування в них упродовж не менше 48 годин. Вони мають бути забезпечені електроживленням, штучним освітленням, системами водопроводу та каналізації, мати примусову або природну вентиляцію.

Під час перевірки було визначено можливості використання наявних приміщень для укриття учнів та вчителів, вихованців та їх вихователів в разі отримання сигналу «Повітряна тривога».

Підготовка освітніх закладів до офлайн навчання та готовність захисних споруд цивільного захисту є дуже актуальним питанням на сьогоднішній день і воно знаходиться на особливому контролі у керівництва району.

Пресслужба Тячівської РВА

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00