Територіальні громади області можуть отримати грант на розміщення центрів збору вторсировини

2022-08-27 09:41:43
Про налагодження співпраці у сфері довкілля, поводження з відходами, очищення русел річок від сміття йшлося сьогодні на нараді заступника голови ОВА Мирослава Білецького з угорськими партнерами.

На Закарпатті з робочим візитом перебуває Гергель Гонкул, представник Асоціації Угорщини, яка об’єднує найбільші підприємства, пов’язані з екологічними питаннями.

«Я, як представник влади і пересічний закарпатець, зацікавлений у тому, щоб наш край був чистим, щоб на берегах річок не було пластику, а відходи були відсортовані і перероблені», – прокоментував Мирослав Білецький.

За його словами, в області шукають шляхи та спонсорів, аби налагодити збір сировини у населення, запустити такі підприємства якщо не в кожній ТГ, то бодай одне на кілька населених пунктів. Це дасть можливість створити робочі місця, забезпечити постійні надходження у місцеві бюджети і принести беззаперечну користь для довкілля.

«Поспілкувавшись із партнерами, є розуміння, що наші громади можуть претендувати на отримання гранту для розміщення центрів збору вторинної сировини із пресом для пластику. Це дозволить у подальшому компактно перевозити відходи на переробку. Наприклад, в Ужгород, де діє така лінія, яка сьогодні завантажена лише на 40%», – зазначив перший заступник голови ОВА.

Зараз для Закарпаття питання поводження з ТПВ особливо актуальне, зважаючи на те, наскільки зросла чисельність населення, а разом з тим і відходів. Області потрібні сучасні підходи. Не захоронювати сміття, а переробляти його.


Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00