В Тячеві вшанували пам'ять полеглих захисників України

2022-08-29 16:32:47
Сьогодні в картинній галереї ім.Ш.Голлоші відбулося урочисте зібрання до Дня пам’яті загиблих захисників України "Честь і слава українським захисникам".

Участь у заході взяли представники Тячівської міської ради, районної військової адміністрації, голова Тячівської спілки учасників АТО України «Патріот» Василь Минзат, представники правоохоронних органів, працівники  КЗ "Публічна бібліотека Тячівської міської ради".

Присутні вшанували пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України хвилиною мовчання.

Ведучі заходу коротко розповіли про трагічні події російсько-української війни, які  розгорталися на сході України. 

29 серпня обрано не випадково, бо саме в цей день у 2014 році, в ході російсько-української війни та Іловайської операції відбувся потужний прорив української групи військ з російського оточення, де проявився масовий героїзм добровольців і військових, та загинула найбільша кількість українських воїнів.

Ті трагічні події розгорталися на сході України, саме на полях соняхів, які вже поспіли. І саме під цими соняхами сотні захисників України в боротьбі з ворогом поклали своє життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни. Саме тому сонях став символом Дня пам’яті захисників.

Сьогодні, День пам'яті Героїв, які загинули за волю України.... Молитвою, добрим словом, згадайте Героїв, які боролися і віддали життя за долю України і наше майбутнє. Господь відкрив перед ними двері раю, бо пішли вони на небо нескореними...

Ми пам’ятаємо подвиг наших героїв-земляків і схиляємо голови перед їх світлою пам’яттю.

Вічна слава героям! 

Пресслужба Тячівської РВА

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00