Віктор Микита оглянув майбутнє житло для ВПО на Хустщині

2022-09-14 14:30:49
У межах робочої поїздки голова Закарпатської ОВА Віктор Микита оглянув об’єкти комунальної власності на Хустщині, які облаштовують для тимчасового перебування вимушено переміщених осіб.
«Зокрема, у Горінчівській громаді завершують роботи в приміщеннях колишньої дільничної лікарні. Тут відремонтували дах, житлові площі, харчоблок, душові та вбиральні, провели опалення й воду тощо. Загалом в осередку зможемо розмістити близько 60 осіб», – зазначив Віктор Микита.
За його словами, у Білківській громаді для ВПО переобладнали один із поверхів комунальної будівлі: провели опалення та воду, зробили ремонт житлових приміщень, коридорів, харчоблоку, душових і вбиралень. На цій локації планують поселити близько 70 людей. Об’єкти також облаштують меблями та оргтехнікою.
Як зауважив очільник ОВА, фінансування видатків здійснюється в межах обласної Програми облаштування місць для тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб у Закарпатській області на 2022 рік.
«Окремі територіальні громади також приймають власні програми та самостійно їх фінансують.
Дякую громадам за ініціативу й підтримку регіональних проєктів з розміщення ВПО. Це важливе завдання державного рівня, яке ми ефективно виконуємо з перших днів повномасштабного вторгнення», – підкреслив Віктор Микита.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00