У Тячеві відзначили роковини катастрофи на Чорнобильській АЕС (ФОТО)

2018-05-02 16:52:37

З нагоди відзначення 32  - ої річниці з дня Чорнобильської катастрофи у Тячівській галереї імені Шімона Голлоші відбулася зустріч з героями - ліквідаторами району.

 
У пам’ятному заході взяли участь представники районної  влади,  працівники районних бібліотек.
Насамперед ведуча Олеся Лунга надала слово безпосереднім учасникам тих жахливих подій. До присутніх звернувся голова Тячівської районної організації «Союз Чорнобиль України» Микола Ковальчук.  Виступаючий відзначив героїзм та самопожертву героїв, які ціною власного здоров'я, а то  і життя боролися з смертоносним атомом.
Багато, хто загинув одразу, інші відходять з життя  через вплив радіації. На жаль, учасники ліквідації не отримують на державному рівні належних пільг і соціального захисту. попросив не забувати про ліквідаторів, адже в живих їх залишилося дуже мало, та подякував за підтримку керівництву району.
Зі словами вдячності за те, що захистили світ від ще більших наслідків радіаційного вибуху, до присутніх звернувся керівник апарату  Тячівської РДА Богдан Макусій, заступник голови районної ради Ігор Грабарь. Пам'ять про всіх, чиє життя забрав «мирний» атом, учасники зустрічі вшанували хвилиною мовчання.
Представники керівництва району вручили активістам-ліквідаторам грамоти державної адміністрації та районної ради за активну громадську позицію, високий професіоналізм, мужність та героїзм, проявлені під час ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.
Відтак учні 8-А класу Тячівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. В.Гренджі - Донського (класний керівник Вікторія Остришко, музкерівник Ангеліна Павлюк) виступили з проникливою літературно-музичною композицією «Чорнобиль не має минулого часу». Вихованці навчального закладу продекламували вірші  та виконали пісні "Чорнобильська біда", "Лелеки", "Боже благослови!". А працівники центральної бібліотеки представили розгорнуту книжкову виставку "Біль і тривоги Чорнобиля".
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації





















Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00