Росіяни хочуть використати мешканців ТОТ як «живий щит»

2022-09-15 13:00:39
 
Заклики російських загарбників до евакуйованих українців повертатися додому на тимчасово захоплені території можуть бути пасткою, адже їх там можуть використати як «живий щит». Про це віцепрем’єрка-міністерка - міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила в ефірі інформаційного телемарафону.
«Небезпека в тому, що люди стануть "живим щитом". Окупанти обов'язково використають їх у своїх нікчемних цілях. Вони змушують дітей іти до школи, сідати за парти, натомість біля шкіл розташовують свою техніку і важку силу. Вони знають, що люди для них – "живий щит". Я дуже хочу, щоб це почули люди, які зараз вирішують для себе, чи повертатися на тимчасово окуповану територію, і звернули увагу саме на цей безпековий аргумент», – сказала Верещук.
Віцепрем'єрка-міністерка не радить українцям, які виїздять із найнебезпечніших територій, планувати повернення у свої домівки щонайменше до весни. Їм варто подумати про зимовий період, адже на тих територіях є проблеми з газом, водою та іншим.
«Там немає нашої влади, яка б допомогла людям вижити. Там є лише влада окупанта і ворога, тимчасова влада, – сказала представниця уряду і додала: – Вже навесні будемо повертатися в деокуповані регіони та разом відбудовувати нашу державу».
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00