У новому навчальному році 100% закладів освіти Тячівщини розпочали свою роботу

2022-09-22 20:52:36
З 1 вересня Міністерство освіти та науки України дало можливість відкриватися та працювати очно тим закладам, де не ведуться бойові дії, які не знаходяться на лінії розмежування та знаходяться на підконтрольній Україні території. Головна умова – це безпека учасників освітнього процесу.

Уперше за часи незалежності України освітній процес розпочався в умовах воєнного стану, що стало справжнім викликом для освітян, школярів та батьків.

Під час підготовки до навчального процесу закладів освіти Тячівського району особлива увага приділялася відповідності укриттів згідно із законодавчими вимогами. Оскільки головне під час навчання та роботи – це життя та здоров’я учасників освітнього процесу - їхня безпека. 

Найпростіші укриття для учасників освітнього процесу обстежувались відповідною комісією. Під час перевірки було визначено можливості використання наявних приміщень для укриття учнів та вчителів, вихованців та їх вихователів в разі отримання сигналу «Повітряна тривога».

Основна увага приділялася не тільки наявності й придатності укриттів, але й їх облаштуванню та забезпеченню всім необхідним в умовах воєнного стану.

В результаті злагодженої роботи, за погодженням обласної військової адміністрації, з 1 вересня 2022 року у всіх навчальних закладах Тячівського району розпочато освітній процес за традиційною (очною) та змішаною формами.

"В умовах сьогодення питання якості надаваної освіти є, як ніколи, актуальним. Однак, незмінним, першочерговим завданням залишається збереження життя та здоров’я всіх учасників освітнього процесу", - зазначив начальник РВА Тімур Аверін.

Новий навчальний рік розпочато, навчання триває. 
Всім миру та безпеки в новому навчальному році!

Пресслужба Тячівської РВА

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00