Робоча нарада з головами територіальних громад

2022-10-19 14:35:39
Сьогодні під головуванням Тімура Аверіна – начальника Тячівської районної військової адміністрації відбулась робоча нарада з головами територіальних громад району.

Першочергово говорили про підготовку до опалювального сезону, який проходитиме в умовах воєнного стану та на фоні дефіциту природного газу.

В усіх установах, організаціях та закладах проводяться підготовчі роботи і  опалювальний сезон у громадах має розпочатися вчасно та з урахуванням погодних умов.

Присутні детально обговорили питання щодо готовності господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період, наявність резервних джерел теплопостачання на випадок аварійних ситуацій. 

Як підсумував очільник району опалювальний сезон очікується нелегким, тому при підготовці до зими необхідно враховувати реалії воєнного стану для швидкого реагування на можливі надзвичайні ситуації та недопущення збоїв у роботі систем.

Порушили питання забезпечення дровами. Значну увагу приділили проблемі щодо забезпечення пільговими паливними дровами соціально незахищених та пільгових категорій громадян.

З перших днів повномасштабного російського вторгнення на територію України територіальні громади Тячівського району приймають людей, які були змушені покинути власні домівки через активні бойові дії.

"Ми щодня працюємо над тим, аби внутрішньо переміщені особи мали все необхідне, підтримуємо, допомагаємо, наполегливо працюємо заради людей та держави. Тячівщина прийняла десятки тисяч переселенців з різних областей і всі вони мають почувати себе захищеними і знати, що можуть на нас розраховувати", - зазначив начальник районної військової адміністрації.

Тімур Аверін звернув увагу керівництва громад на необхідності створення додаткових місць для внутрішньо переміщених осіб, щоб мати своєрідний "резерв" у разі виникнення раптової незапланованої ситуації з розселенням евакуйованих осіб.

Обговорили, також, нагальні питання - співпрацю з військовими, сприяння нашій державі на війні та гуманітарній допомозі для досягнення спільного результату: перемоги над російським агресором.

Оскільки, проблемні питання є в усіх громадах без винятку, тож сьогодні усі спільно домовились про шляхи їх вирішення. Важливо, що є взаєморозуміння та спільні позиції.

Пресслужба Тячівської РВА

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00