Держгеонадра розіграли на аукціоні дозволи на розробку двох закарпатських родовищ

2022-10-20 14:40:09
Державна служба геології і надр провела черговий аукціон, де лотами стали дозволи на користування надрами та розробку родовищ, серед них і два закарпатських. Про це повідомив перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький. 

«Ідеться про Доманинську ділянку та Великопаладське родовище. Сума очікуваних надходжень до держбюджету від продажу дозволів становить 320 тисяч гривень», – прокоментував Мирослав Білецький.

Доманинська ділянка розташована на околиці м. Ужгорода, а корисна копалина, яку тут видобуватимуть, це – піщано-гравійна сировина. Згідно з умовами торгів дозвіл на геологічне вивчення та дослідно-промислову розробку родовища видали переможцю на 5 років.

У Великопаладському родовищі (зокрема на ділянці № 2), що неподалік с. Велика Паладь Берегівського району, добуватимуть піщано-гравійну сировину, глину, пісок. Дозвіл на видобування корисних копалин переможцю надали на 20 років.

«Примітно, що обидва родовища розроблятимуть закарпатські підприємства, які роблять свій внесок у підтримку і розвиток економіки країни в умовах війни», – зауважив перший заступник голови ОВА.


Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00