Олександр Пацкан узяв участь у стратегічній сесії «Регіональна цифровізація 2023»

2022-11-01 09:04:53
Заступник голови ОВА Олександр Пацкан представив Закарпаття на стратегічній сесії «Регіональна цифровізація 2023», що днями пройшла в Черкасах.

«Наш регіон залишається серед лідерів у напрямку цифровізації, а з початком повномасштабного вторгнення РФ робота над розвитком цієї сфери лише посилилася», – зазначив Олександр Пацкан.

За його словами, з 24 лютого в Закарпатській області відкрили найбільше в Україні ЦНАПів. П'ять осередків запрацювали в смт Буштино, Великий Бичків, Вилок, Королево та селі Нересниця.

«У ЦНАПах регіону за цей період надали 172 235 послуг вимушеним переселенцям, працевлаштували 10 фахівців з інших регіонів. Також усі осередки переформатували в центри допомоги внутрішньо переміщеним особам. Постійно працюємо над розвитком мережі центрів і збільшенням кількості послуг, адже цей напрямок є одним із пріоритетних на шляху цифровізації області», – наголосив заступник голови Закарпатської ОВА.

Олександр Пацкан також додав, що в умовах воєнного стану цифровізація необхідна для забезпечення безперебійного функціонування критичної інфраструктури, надання адмінпослуг, організації освітнього процесу, кібербезпеки тощо.

На заході окреслили й напрямки роботи щодо цифровізації регіону на наступний рік. Йшлося, зокрема, про розробку онлайн-платформ для отримання адміністративних послуг і підтримки вимушено переміщених осіб та інше.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00