В Тячеві вшанували пам’ять жертв голодомору

2022-11-26 16:32:04
Пам'ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Багато сторінок там вписано криваво-чорним кольором.  Однією з таких сторінок був голодомор 1932-1933 р.р. Не було ні війни, ні посухи. А була тільки зла воля одних людей проти інших. 

Традиційно, в четверту суботу листопада, в Україні відзначають пам’ятний день жертв Голодомору 1932-1933 років.

З нагоди відзначення пам’ятної дати в Тячеві на площі Поштовій відбулися жалобні та меморіальні заходи за участі представників державних органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, зокрема: начальника Тячівської РВА Тімура Аверіна, голови районної ради Юрія Берінде, міського голови Івана Ковача, працівників установ та організацій, освітян, учнівської  молоді, представників поліції та Збройних сил України, мешканців міста.

Присутні хвилиною мовчання, молитвою, покладанням лампадок вшанували пам'ять закатованих голодною смертю співвітчизників.

Пам’ятаючи про трагічні історичні події, ми стали очевидцями повторення терору над людиною – наш одвічний ворог росія – робить це сьогодні на східних та північних кордонах України, голодом і холодом намагається замучити український народ. 

Наша традиційна щорічна акція запалювання лампадок – це можливість вшанувати пам’ять безневинних жертв, надіятись на те, що наша історія, традиції, культура, мова – вічні. 

Наше завдання – не здатися, а боротися з новими викликами, але зі старим ворогом!

Пресслужба Тячівської РВА

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00