Нам нема коли сваритися, бо нас об’єднує єдина ціль – перемога України над росією! Єднаймося бо в єдності наша сила!

2022-12-13 15:05:18
Сьогодні начальник Тячівської районної військової адміністрації Тімур Аверін провів робочу нараду з головами територіальних громад та керівництвом Тячівського РЕМу Ігорем Іванчишиним щодо відключення електроенергії в населених пунктах району, а саме: вирішення питання дотримання справедливої і рівномірної черговості розподілу доступної потужності та електроенергії між споживачами під час примусового обмеження споживання електроенергії. 

Тімур Аверін відмітив, що на даний час в Україні склалася надзвичайно складна ситуація з енергетикою. Внаслідок масованих російських ударів половину енергетичної інфраструктури було пошкоджено. Ці пошкодження призвели до дестабілізації електромережі та необхідності застосування планових та позапланових відключень електроенергії. Це впливає на всі сектори економіки. Також зросла напруженість серед споживачів щодо недотримання графіків відключень електроенергії. Люди готові до відключень та економії, але кожен має право знати, коли буде включення, щоб розпланувати своє життя та життя своєї родини.

Керівник Тячівського РЕМу доповів про загальну ситуацію в енергетиці та зазначив, що у енергосистемі України зберігається значний дефіцит, саме тому діють графіки відключень, як стабілізаційні погодинні відключення, так і аварійні та спецграфіки аварійних відключень. Усі відключення відбуваються згідно з розпорядженням диспетчера НЕК «Укренерго». 

НЕК «Укренерго» доводить ПрАТ «Закарпаттяобленерго» ліміти споживання електричної енергії на область, перевищення якого не допускається. Згідно з доведеними величинами потужності ПрАТ «Закарпаттяобленерго» розробляє графіки стабілізаційних відключень, однак у зв’язку із застосуванням аварійних відключень вони можуть зміщуватися.

Тімур Аверін наголосив, що ситуація через аварійні відключення складна, тому необхідно максимально раціонально використовувати наявну електроенергію, зокрема вимкнути всі зайві електроприлади, всі види зовнішнього освітлення: зокрема зовнішньої реклами, рекламних вивісок, гірлянд та підсвіток, освітлення вулично-дорожньої мережі та інші освітлювальні прилади у використанні яких немає крайньої необхідності. Кожен виключений електроприлад збільшує можливість безперебійного постачання світла в усі села, селища та міста.

Необхідно зрозуміти: якщо навіть немає масованих ракетних ударів, це не означає, що немає проблем. Майже щодня в різних регіонах є обстріли, є ракетні атаки, атаки дронами. Майже щодня бувають влучання в енергообʼєкти. Через втрати в системі доводиться зменшувати ліміти всім у системі. Дуже важко дається і відновлення.

Не забуваємо, що це росія винна у тому, що немає світла, а не українські енергетичні компанії. І соціальна напруга та внутрішня дестабілізація в країні, спричинена енергетичною кризою, – це сценарій саме росії, на який вона розраховує.

На всіх рівнях ми маємо бути готовими до будь-яких ворожих намірів. І зробимо все, щоб пройти цю зиму! 

Єднаймося бо в єдності наша сила! Не дамо шансів ворогу! Працюємо разом до перемоги! 

Пресслужба Тячівської РВА

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00