У Тячеві відзначили День пам'яті та примирення і річницю Перемоги

2018-05-08 15:47:33
         
Сьогодні у Тячеві з нагоди пам’ятних дат 8 та 9 травня, Дня  пам'яті і примирення та 73-ї  річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відбулися святкові заходи.


         Участь в урочистості взяли - керівництво та представники структурних підрозділів райдержадміністрації,  районної та міської ради, правоохоронних та контролюючих органів, установ, військового комісаріату, відділу прикордонної служби "Тячів", організацій та підприємств району, вчителі та учні загальноосвітніх шкіл міста.
         Біля райвійськкомату  було  сформовано святкову колону, яка вирушила  до погруддя Героя Радянського Союзу Степана Вайди,  де відбулося  покладання вінків та квітів. Після чого всі учасники попрямували у міський парк на урочисте зібрання, в якому взяли участь ветерани Другої світової війни Василь Маркуш та Лідія Гайналій.
         До присутніх звернулися ведучі Олеся Лунгу та Беатта Савчук , які коротко розповіли про відзначення пам'ятних дат - 8 і 9 травня. Після чого запросили офіційних представників покласти квіти до пам’ятника Слави воїнам-визволителям. Покладання здійснили: голова Тячівської райдержадміністрації Василь Дем'янчук, голова районної ради  Іван Фабрицій, перший заступник Тячівського міського голови Іван Клебан, секретар міської ради Іван Крічфалушій та ін.
        Пам'ять тих, хто не повернувся з поля  битв та тих, хто  не дожив до сьогоднішньої річниці Перемоги над фашистською Німеччиною учасники зібрання вшанували хвилиною мовчання.
       До слова було запрошено ветерана Другої  світової війни, учасника бойових дій  Василя Маркуша. Колишній фронтовик згадав страхіття війни, через які йому  довелося пройти. Привітав присутніх зі святом та побажав усім мирного неба над головою. 
         З вітальним словом до ветеранів та усіх присутніх звернувся голова Тячівської  державної адміністрації  Василь Дем'янчук:
         - Відчути перемогу, яку здобули наші батьки, діди і прадіди 73 роки тому,  не так просто нам, хто не знав війни.  9 травня  для наших ветеранів, яких на жаль у живих залишилось дуже мало, дуже важливе  свято, яке вони чекають  з нетерпінням.  Адже вони пройшли через пекло війни,  здобули для нас перемогу, дарували нам мир і наше завдання берегти його, щоб ворог більше ніколи не топтав нашу землю.
         Талановита співачка Олеся Лунгу виконала  пісню Наталії  Бучинської «Перемога».  Після чого з літературною композицією  виступили   вихованці  Центру  дитячої  та юнацької творчості міста Тячів. На завершення, учасники заходу  сфотографувались  з ветеранами на добру згадку.
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації


















































Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00