Начальник Тячівської РВА Тімур Аверін відвідав заклади освіти Тересвянської громади

2022-12-15 16:05:29
Сьогодні, зранку, начальник Тячівської РВА Тімур Аверін відвідав заклади середньої та дошкільної освіти Тересвянської громади у зв’язку з численними зверненнями громадян через невідповідність температурного режиму в даних закладах, зумовлених відключенням електроенергії.

Під  час  візиту, у групах, класах і кабінетах закладів, температура  повітря  зафіксована у  межах норми  +18-20°С.

Після місцевих виборів 25 жовтня 2020 року утворилися територіальні громади, які стали головними розпорядниками бюджетних коштів і отримали нові повноваження, зокрема у сфері освіти та забезпечення їх функціонування на ввіреній території.

Органи місцевого самоврядування повинні створити ефективну систему управління у сфері освіти, забезпечити доступність освіти та сформувати мережу, яка відповідає запитам і потребам громади, та умови для професійного розвитку педагогічних працівників, створити безпечне, здорове, інклюзивне освітнє середовище універсального дизайну та розумного пристосування у закладах та установах освіти, дбати про належне утримання та розвиток закладів освіти на відповідній території, бути прозорими й відкритими в діяльності та співпрацювати з громадськістю.

Органи місцевого самоврядування також зобов’язані забезпечити утримання та розвиток матеріально-технічної бази закладів освіти на рівні, достатньому для виконання вимог стандартів освіти та ліцензійних умов, а також створення безперешкодного середовища для учасників освітнього процесу.

Тому стабільне проходження опалювального періоду –  зона відповідальності органів місцевого самоврядування.

В умовах фінансової децентралізації у місцевого самоврядування є всі можливості належним чином підготуватися та пройти опалювальний сезон.

Забезпечення та підтримка тепла в закладах середньої освіти та дошкільних закладах повністю залежить від керівництва територіальної громади на території якої ці заклади функціонують.

У країні війна і цієї зими доведеться жити в умовах обмеження споживання електричної енергії, тому необхідно з розумінням віднестися до складної ситуації.

Пресслужба Тячівської РВА






Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00