Австрія допоможе Закарпаттю посилити енергетичну безпеку

2022-12-19 14:24:38
Керівництво області провело зустріч із генеральним секретарем МЗС Австрії Петером Лаунскі-Тіффенталем та заступницею Посла Австрії в Україні Сонею Шраген.

Віктор Микита - голова Закарпатської ОДА відзначив важливість візиту партнерів у наш регіон і подякував їм за послідовну допомогу українцям:

«Ми завжди на зв’язку з нашими друзями і відчуваємо їхню підтримку. Особливо необхідна вона зараз, у часи повномасштабної війни, коли цинічний ворог атакує енергосистему України».

За словами Віктора Микити, сьогодні область має потребу в джерелах генерації та акумулювання енергії, аби малий та середній бізнес міг працювати й за відсутності електропостачання. Тому під час зустрічі обговорили перспективи встановлення безпосередніх контактів з австрійськими підприємствами, які спеціалізуються на виготовленні альтернативних джерел живлення. 

Закордонні партнери зі свого боку запевнили керівництво краю у подальшій підтримці, зокрема й у сфері енергетичної безпеки. Також Петер Лаунскі-Тіффенталь підкреслив, що Австрія вже надала Україні понад 400 генераторів і надалі продовжить комплексно допомагати українцям.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00