9 із 10 айтівців у Закарпатській області донатять на ЗСУ

2022-12-20 09:03:51
Закарпатські ІТ-фахівці активно блокують ворожі ресурси та допомагають нашій армії. Понад 90% айтівців в області донатять на Збройні сили України. Про це свідчать результати опитування на профільному порталі DOU, повідомив заступник голови обласної військової адміністрації Олександр Пацкан. 

«До волонтерства фахівці ІТ-сфери долучаються з перших днів війни. Серед них – чимала кількість краян і працівників, які релокувалися на Закарпаття. Окрім сплати податків та блискучої роботи на кіберфронті, вони фінансово підтримують українських військових, аби наблизити перемогу над ворогом», – зауважив заступник голови ОВА.

За його словами, через повномасштабне вторгнення РФ в Україну кількість айтівців у нашому регіоні зросла до 30 тисяч осіб. Більшість із них переїхали на Закарпаття з Київської, Харківської та Дніпропетровської областей. Чимало підприємців відкрили свої офіси в Ужгороді, зокрема й одна з найбільших компаній в Україні – EPAM. 

Релокація IT-бізнесу відбувається легше, ніж, наприклад, великого виробництва, наголосив керівник Південного та Закарпатського офісів ЕРАМ Сергій Гаращук.

«Для роботи нам потрібен лише ноутбук та інтернет. Однак зараз по всій Україні відбуваються аварійні відключення електроенергії, тому ми знову бачимо інтерес розробників до переїзду в Ужгород як відносно безпечного та стабільного регіону країни. Ми вже готуємось до облаштування фахівців на новому місці. Очікуємо на початок другої хвилі релокації бізнесу на Закарпатті», – прокоментував Сергій Гаращук.

Нагадаємо, що ІТ-сфера, у якій працюють близько 300 тисяч українців, сьогодні посідає перше місце з експорту послуг. 

У кожного з нас – свій фронт, та перемогу ми виборюємо разом.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00