Безпека дітей в закладах освіти

2022-12-22 14:32:49
Сьогодні за участю заступника начальника Тячівської РВА Вадима Носи відбулася робоча зустріч посадових осіб державної служби охорони Закарпатської області із представниками територіальних громад району.

Серед присутніх: начальник Тячівського РВП ГУНП в Закарпатській області Михайло Палкуш, начальник відділу з питань оборонної, мобілізаційної, режимно-секретної роботи та взаємодії з правоохоронними органами РВА Василь Калинич, начальник управління освіти, охорони здоров'я, культури та спорту РВА Мар’яна Попович.

Обговорювалися актуальні питання забезпечення правопорядку в громадах та  основні вимоги щодо безпеки дітей у закладах освіти в період військового стану, а саме: укладення договору з охоронною організацію та наявність тривожної кнопки.

Керівник ДСО Нацполіції Микола Дубіль розповів про послуги, які надає державна охорона та наголосив, що тривожною кнопкою повинні бути обладнані всі навчальні заклади. Це дозволить оперативно реагувати на різні інциденти і вчасно вирішувати проблеми. Установка тривожної кнопки в закладах освіти убезпечить навчання і поліпшить контроль над освітнім процесом. 

Тривожна кнопка є спеціальним механізмом, завдяки якому можна викликати охорону. Після натискання на кнопку на пульт групи оперативного реагування надходить спеціальний тривожний сигнал. Встановлюється адреса, звідки надійшло сповіщення про можливу небезпеку, і вже протягом декількох хвилин група повинна прибути на місце інциденту. Поява в школі такої кнопки дозволить швидко реагувати на будь-які зміни.

Також було наголошено на важливості укладення договорів закладами освіти із державними охоронними органами.

Діти проводять більшу частину свого часу в навчальних закладах, тому їх безпека важлива як для батьків, так і для вчителів.

Пресслужба Тячівської РВА

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00