Презентація програми підтримки закарпатських підприємців в умовах енергетичної кризи – «Energy help».

2022-12-22 19:06:35
Щоб підприємці налагодили робочий процес і продовжили працювати за нових умов, котрі сьогодні створив ворог, потрібна ефективна стратегія та підтримка.

Сьогодні начальник Тячівської районної військової адміністрації Тімур Аверін взяв участь у заході, який організувало керівництво Закарпатської ОВА у формі діалогу з представниками бізнес-спільноти краю щодо дефіциту потужності в енергосистемі країни.

До форуму, в онлайн-форматі, також долучився заступник начальника Тячівської РВА Вадим Носа, разом керівником РЕМу Ігорем Іванчишиним, головами територіальних громад та підприємцями району. 

Як зазначив начальник районної військової адміністрації, на заході Віктор Микита, начальник Закарпатської ОВА презентував програму підтримки закарпатських підприємців в умовах енергетичної кризи – «Energy help», яка передбачає компенсацію суб'єктам господарювання частини вартості придбаних альтернативних джерел генерації енергії за власні або кредитні кошти. 

Компенсація за придбані альтернативні джерела генерації енергії не може перевищувати:
-30% вартості таких засобів;
-суми сплачених ПДФО за 2022 рік або суми єдиного податку (самозайнятими особами);
-300 тис.грн.

У межах програми бізнес сам вирішить, що для нього краще: 
-бензинові/дизельні генератори;
-акумулятори/зарядні станції;
-акумулятори/зарядні станції + сонячні панелі;
-інші види генерації електроенергії.

Програма почне діяти з 1 січня 2023 року. Зареєструватися для участі у проєкті можна в спеціально створеному додатку «Допомога Закарпаття».

"Зараз наше головне завдання – підтримка економічного сектору регіону. В сучасних умовах енергетичної кризи ми не можемо говорити про розвиток. Зараз разом працюємо над виживанням, забезпеченням сталого функціонування бізнесу, збереженням робочих місць та надходжень у бюджети всіх рівнів", - зазначив очільник краю.

Пресслужба Тячівської РВА

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00