Відбулися наради з актуальних питань

2023-01-23 20:15:35
Ситуацію з енергозабезпеченням в Тячівському районі, дотримання графіків планових відключень та стан проведення мобілізаційних заходів обговорив сьогодні начальник Тячівської районної військової адміністрації Тімур Аверін з керівництвом РЕМу Ігорем Іванчишиним, начальником Тячівського РТЦК та СП Андрієм Олещуком, головами територіальних громад та підприємцями району. 

Про виконання заходів із мобілізації доповів начальник Тячівського РТЦК та СП Андрій Олещук. Насамперед він нагадав керівникам територіальних громад району про те, що мобілізаційна робота здійснюється відповідно до законавства України. Громадяни України віком від 18 до 60 років під час мобілізації зобов’язані з’являтися за викликом до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки для уточнення їх облікових даних та визначення їх призначення на особливий період. 

Керівник Тячівського РЕМу доповів про ситуацію в енергетиці. Ігор Іванчишин пояснив, що у зв’язку зі змінами величин генерації електроенергії та споживання в Україні прогнозовані години включення/відключення змінюються щодня. Ситуацію щодо виробництва електроенергії та її споживання по всій державі в реальному часі отримує НЕК «Укренерго».  
Фактичні години відключення та включення можуть бути змінені у разі недотримання доведених граничних величин споживання електричної енергії споживачами області. Також фактичні відключення та включення можуть зміщуватися в часі з огляду на об’єктивні чинники: наприклад, проведення перемикань не проводиться під час повітряної тривоги.

Не відключають ті лінії електропередач, до яких під’єднані об’єкти критичної інфраструктури.

«Якщо не застосовувати стабілізаційні та інші відключення, відбудеться розбалансування системи і, як наслідок, повне знеструмлення, на відновлення якого може знадобитися й декілька діб», - зазначив Ігор Іванчишин. 

Начальник районної військової адміністрації Тімур Аверін вкотре наголосив на економному та раціональному використанні електроенергії, зокрема на необхідності вимкнення всіх зайвих електроприладів всіх видів зовнішнього освітлення: зовнішньої реклами, рекламних вивісок, гірлянд та підсвіток, освітлення вулично-дорожньої мережі та освітлювальних приладів у використанні яких немає крайньої необхідності. Робота мобільного зв’язку та інтернету також залежить від електропостачання, тому необхідно забезпечити резервні джерела живлення під час відключення електроенергії. 

«В країні війна, ворог не полишає намірів занурити Україну у темряву та холод. Можливі нові атаки. Зима буде важкою, ситуація може змінюватись, тому завжди необхідно бути готовим до ускладнень», - наголосив очільник району. 

Не оминули також питання роботи бізнесу в умовах воєнного стану. Окрім безпосереднього фронту бойових дій, не менш важливим є фронт економічний. Активізація бізнес-діяльності - це ключовий фактор посилення економічної стійкості держави, а отже, і її здатності ефективно протистояти агресору. 

Зараз, під час війни, бізнес мотивований не тільки питаннями самозбереження, але й більш глобальними завданнями - надати робочі місця та допомагати нашим захисникам.

Пресслужба Тячівської РВА

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00