Президент Австрії Александер Ван дер Беллен відвідав медичний центр Товариства Червоного Хреста України

2023-02-02 14:24:08
Президент Австрії Александер Ван дер Беллен під час робочого візиту на Закарпаття спільно з в. о. голови ОВА Мирославом Білецьким відвідали медичний центр Товариства Червоного Хреста України. 

Тут місцеві жителі, внутрішньо переміщені особи можуть безкоштовно зробити обстеження, медики – надати психологічну консультацію, провести лабораторні та інструментальні дослідження, призначити лікування і безоплатно видати ліки.

За словами Мирослав Білецький, Центр вдалося відкрити ще влітку 2022 року за співпраці з міжнародними партнерами-донорами, зокрема й австрійським Товариством Червоного Хреста.

«За пів року роботи сюди за допомогою звернулося близько 6,5 тисяч осіб. Такі ж центри з березня працюють у Тячеві та Рахові, де з початку війни працівники Червоного Хреста надали допомогу понад 5 тисячам українцям», – підкреслив в.о.голови ОВА. 
Також він зауважив, що в області реалізовують кілька проєктів у сфері охорони здоров’я, соціального захисту, забезпечення житлом та належних умов проживання, які фінансуються австрійським Червоним Хрестом.

У співпраці з австрійськими партнерами вдалося запустити роботу трьох мобільних медичних бригади, соціальні працівники Товариства опікуються людьми з інвалідністю вдома. Дуже цінною була допомога в облаштуванні житла для вимушено переміщених осіб, забезпеченні їх всім необхідним. 

«Дуже цінною була допомога в облаштуванні житла для внутрішньо переміщених осіб, забезпеченні їх усім необхідним.
Ми щиро вдячні Уряду Республіки Австрія та австрійському народу за те, що надали прихисток і підтримали українців, які були вимушені залишили свої домівки через війну», – прокоментував Мирослав Білецький.



Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00