Нові зміни у системі охорони здоров’я та їх впровадження на території району

2023-03-20 18:15:30
Сьогодні під головуванням начальника Тячівської районної військової адміністрації Тімура Аверіна відбулося засідання робочої групи з питань розроблення та затвердження Перспективного плану формування спроможного госпітального кластера на території Тячівського району. 

28 лютого 2023 року №174 Кабінет Міністрів України ухвалив  постанову «Деякі питання організації спроможної мережі закладів охорони здоров’я», якою затверджено Порядок функціонування госпітальних округів і госпітальних кластерів та встановлення їх меж. 

Дана постанова дає старт третьому етапу медичної реформи та передбачає оновлення підходів до визначення госпітальних округів, а також впровадження сучасних підходів до формування мережі медичних закладів.

Мережа лікарень в області об’єднується в один госпітальний округ, який своєю чергою поділяється на госпітальні кластери. Лікарні в межах кластера поділять на надкластерні, кластерні та загальні. Найпростіші випадки лікуватимуться в загальних лікарнях, у складніших випадках пацієнта доставлятимуть у кластерні та надкластерні лікарні, які надаватимуть високоспеціалізовані послуги.

Під час засідання членами робочої групи було детально обговорено дане питання. Голови територіальних громад, разом з керівниками закладів охорони здоров’я, висловили свої пропозиції щодо визначення кластерного закладу охорони здоров’я з урахуванням територіальної доступності населення до медичного обслуговування та спроможності закладів району.

"Трансформація системи відбувається в інтересах пацієнта. Саме через третій, так званий інфраструктурний, етап медичної реформи держава намагається реалізувати досягнення трьох ключових індикаторів – це забезпечення доступності, якості та безоплатності медичної допомоги», - зазначив очільник району.

Пресслужба Тячівської РВА

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00