Понад 230 медиків області пройшли навчання щодо лікування психічних розладів

2023-03-21 17:46:43
Закарпатські медики навчаються надавати допомогу у випадках найбільш поширених психічних розладів. Про це повідомив перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

«Такий курс для лікарів України запустили наприкінці минулого року. Станом на сьогодні його пройшов 231 медичний працівник області», – прокоментував Мирослав Білецький.

За його словами, навчання орієнтоване здебільшого на фахівців первинної ланки, хоча заявку на навчання можуть подати всі охочі.

Очний тренінг від ВООЗ та партнерів https://bit.ly/402IwWp

Онлайн-курс на платформі Академії НСЗУ https://bit.ly/3JYzOTS 

Після завершення курсу лікарі зможуть ще ефективніше допомагати пацієнтам боротися із депресіями, неврозами, вчасно їх діагностувати та лікувати, а за потреби спрямовувати до вузьких спеціалістів. 

Окрім того, 11 закладів охорони здоров’я регіону вже уклали угоди з НСЗУ щодо надання такого виду допомоги. Йдеться про обласні психіатричні лікарні м. Берегова та с. Вільшани, Закарпатський обласний медичний центр психічного здоров'я та медицини залежностей, Ужгородську і Тячівську поліклініки, Чопський, Мукачівський, Виноградівський, Іршавський, Свалявський та Великобичківський центри ПМСД.

Найближчим часом ще 60 закарпатських медиків пройдуть навчання щодо супроводу та лікування дорослих і дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги.

«Для українців зараз дуже важливий доступ до психологічної допомоги. Щодня кожен із нас має справу з болем, страхом, втратами дому, рідних, близьких. Це не може не впливати на наше ментальне здоров’я. Аби бути у ресурсі, важливо отримати підтримку і кваліфіковану допомогу. А медикам важливо вміти працювати з такими проблемами й фахово підтримати своїх пацієнтів», – зауважив перший заступник голови ОВА.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00