Відбулося чергове засідання робочої групи з питань розроблення та затвердження Перспективного плану формування спроможного госпітального кластера на території Тячівського району

2023-03-23 16:21:04
Під головуванням заступника начальника Тячівської районної військової адміністрації Вадима Носи відбулося чергове засідання робочої групи з питань розроблення та затвердження Перспективного плану формування спроможного госпітального кластера на території Тячівського району.

Нагадаємо, що наприкінці лютого Уряд прийняв Постанову, яка дає старт третьому етапу медреформи. Вона передбачає оновлення підходів до визначення госпітальних округів та впровадження сучасних підходів до формування мережі медзакладів.

«Насамперед ми повинні думати про наших людей, про надання їм якісних медичних послуг та сучасних методів лікування у комфортних умовах. Необхідно оптимізувати маршрут пацієнта, щоб він якнайшвидше міг потрапити до того закладу охорони здоров’я, який може надати необхідну медичну допомогу», - зазначив Вадим Носа.

Після отриманих пропозицій, проведеного аналізу та детального обговорення питання робочою групою було узгоджено план розвитку спроможної мережі закладів охорони здоров’я госпітального кластеру Тячівського району та визначено:

- кластерним закладом охорони здоров’я -  КНП «Тячівська районна лікарня» Тячівської міської ради;

- загальними закладами  охорони здоров’я – КНП «Дубівська лікарня» Дубівської селищної ради та КНП «Нижньоапшанська лікарня» Солотвинської селищної ради.

До 1 травня цього року департаменти охорони здоров’я областей (за винятком тих, де зараз тривають бойові дії) повинні подати на затвердження у МОЗ свої пропозиції щодо формування госпітального округу і госпітальних кластері.в.

Пресслужба Тячівської РВА

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00