Нерестовий період

2023-04-07 09:20:46

Нерест – один з найважливіших періодів розвитку рибних популяцій, від успішності якого залежить якість і майбутня кількість водних біоресурсів у водоймах.

У період нересту дозволяється вилов одній особі за добу 3 кг + 1 шт.* (*особина будь-якої маси у мінімально дозволених для добування розмірах видів водних біоресурсів) риби гачковими знаряддями добування (вилову) з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою з берега на ділянках, не заборонених для здійснення любительського рибальства на період весняно-літньої заборони.

Перелік нерестовищ (заборонених для вилову у нерест зон) опубліковано у наказах відповідних територіальних управлінь Держрибагентства.

Звертаємо увагу, що з цього року, згідно нових Правил любительського і спортивного рибальства:

- збільшено з 1 до 2 дозволену кількість гачків при вилові водних біоресурсів з берега за межами нерестовищ у період весняно-літньої нерестової заборони;

- дозволено проведення офіційних спортивних заходів у періоди нерестових заборон з берега за межами нерестовищ.

Нагадуємо, що за порушення правил рибальства передбачається, як адміністративна так і кримінальна відповідальність.
Тому не надто законослухняних рибалок застерігаємо від порушень, з огляду й на те, що у нерестовий період територіальними органами Держрибагентства вводиться режим посиленого рибоохоронного контролю на водоймах.

У період заборони на лов (добування) водних біоресурсів на рибогосподарських водоймах встановлюється заборона діяльності, передбачена Правилами любительського і спортивного рибальства, що затверджені наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 19 вересня 2022 року №700 та Правилами промислового рибальства в рибогосподарських водних об’єктах України, затвердженими наказом Державного комітету рибного господарства України від 18 березня 1999 року №33.

Закликаємо громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства.
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00