Углянській дитячій школі мистецтв - 30 років! (фото)

2018-05-18 09:03:19

Відзначення такого славного ювілею школи стало непересічною подією для мешканців села Угля. Як колись і саме її заснування, що відіграло неабияку роль у розвитку культури та духовності даного населеного пункту. Адже завдяки музичній освіті, яку в різні часи здобували тут вихованці, світ побачив чимало яскравих особистостей, які працюють на благо громади та прославляють свій рідний край.
Не даремно ж кажуть, що людина, яка знається на музиці духовно багатіша, здатна на добрі справи, вірність та самовідданість у житті. Тож на святкування іменен зібралося чимало колишніх і теперішніх викладачів та учнів школи, батьків, друзів, поважних гостей. А також тих, хто доклав чимало зусиль, аби школа існувала і мешканці Углі могли ось так просто у сільському клубі слухати класичну музику у виконанні своїх земляків.
Ведучі заходу коротко розповіли про історію заснування і становлення закладу. Углянська музична школа була створена у 1987 році у відповідності до програми розвитку освіти, культури та побуту працівників Закарпатського заводу технологічного обладнання за сприяння тодішнього директора Михайла Романа. Керівництво виділило для музичної школи п'ять класних приміщень, актовий зал та кімнати для репетицій. Також було закуплено всі необхідні музичні інструменти, зокрема 2 піаніно, 1 рояль, набір для духового оркестру та ін.
Першим директором закладу став Андрій Гайналій (1987-1990 рр). Надалі музичною школою керували: Золтан Філіп (1990- 1991 рр), Тамара Бокоч (1991-1994 рр), Марина Думнич (1994-2016рр). З 1 листопада 2016 р директором призначений Василь Токар, який очолює заклад по теперішній час.
Школа за цей період свого існування пережила як і злети, так і важкі випробування у час так званої перебудови. Але завдяки безмежній любові до музики талановитих людей та підтримці місцевої влади змогла піднятись з руїн і виховати не одне покоління музикантів. У 1997 році заклад реорганізовано з музичної школи в дитячу школу мистецтв. Кожного року в середньому її відвідують 130 - 170 учнів, серед яких багато продовжують навчання у вищих закладах культури і мистецтва.
Навчальний процес забезпечує 11 викладачів, 9 з яких є її випускниками. У школі діє музично-теоретичний відділ, що об'єднує в собі три відділи - фортепіанний, теоретичний і вокальний, відділ декоративно-прикладного мистецтва, спрямований на вивчення вишивки, бісероплетіння, ліплення та паперопластики. Ще відділ народних інструментів та образотворчого мистецтва, нещодавно відкрито і театральний відділ.
Також слід відмітити хор та ансамбль учнів молодших класів, які неодноразово ставали переможцями найоізноманітніших конкурсів. Загалом розвиток вокалу в даній школі досягає неабияких успіхів. В чому власне мають змогу переконуватись вдячні слухачі, адже солісти виступають на різноманітних масових заходах та фестивалях.
Свої музичні здібності вихованці школи та викладвчі продемонстрували в цей день святковим концертом, за що були нагороджені бурними оплесками. А це для музиканта і є найвища нагорода за труд і талант.
З вітальним словом до ювілярів виступили перший директор школи Андрій Гайналій, Углянський сільський голова Валерій Феєр, начальник відділу культури Тячівської РДА Василь Гудак, районний депутат Іван Корнута, колишній директор Закапатського заводу технологічного обладнання Михайло Роман та ін. Всі вони відзначили важливу роль дитячої школи мистецтв у вихованні підростаючого покоління, наголосивши, що у закладі панує гармонія, дух інтелекту, тепло родинного затишку.
Депутат райради Іван Корнута зазначив, що музична школи є центром духовності, який об’єднує різні покоління та плекає справжню еліту села. Тому важливо, щоб заклад і надалі працював та розвивався. Від себе особисто презентував цінний подарунок - акардеон, передав щирі вітання з нагоди ювілею від голови Тячівської РДА Василя Дем'янчука та запевнив у подальшій підтримці школи з боку районної влади.
Колектив, окремі вчителі та вихованці отримали чисельні грамоти та подяки з нагоди свята, перемоги та участі у різноманітних конкурсах і фестивалях. Також присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих у зоні АТО односельчан Олександра Шимона та Володимира Цірика. Ансамбль викладачів виконав музичну композицію "Нездійснена мрія".
Керівник закладу Василь Токар щиро подякував своїм колегам, батькам та учням за активну участь у житті школи, побажав усім миру і процвітання.
Свято з нагоди 30 річчя Углянської дитячої школи мистецтв вдалося по родинному теплим і яскравим дійством! Побажаємо подальших творчих успіхів і натхнення вихованцям та викладачам.
Любов Немеш, прес-служба Тячівської райдержадміністрації


















































































.



Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00