Підтримка людей у межах програми «Власний дім» продовжується

2023-04-14 08:35:47
Начальник Тячівської районної військової адміністрації Тімур Аверін, за участю директора Департаменту економічного та регіонального розвитку Закарпатської ОВА Івана Завидняка та керівника Фонду інвестування об’єктів соціальної сфери та промисловості Закарпатської області Миколи Андруся, разом з представниками територіальних громад району, розглянули нові можливості кредитування за програмою «Власний дім», а також важливість поінформованості населення щодо цієї програми.

«Власний дім» – це програма пільгового кредитування. Фінансування передбачене як з обласного, так і з державного та місцевих бюджетів. 

В області програма функціонує з 2003 року. Відновлення даху, утеплення фасаду, капітальний ремонт будинку, чи то зведення нового житла або проведення інженерних мереж – на такі види робіт можна отримати позику на пільгових умовах: максимум до 20 років під 3%. У пріоритеті родини військових та малозабезпечені – для них діє нульова ставка.

Аби отримати позику – треба підготувати заяву, пакет документів і подати у громаду до підрозділу, за яким закріплена програма.

Сума та термін кредиту визначається відповідно до платоспроможності позичальника і членів його сім’ї, та об’єму робіт на об’єкті кредитування.

«В цей складний час люди потребують особливої уваги та допомоги з боку держави. Фінансова підтримка під час війни є вкрай важливою для них. Програма «Власний дім» спрямована на покращення житлово-побутових умов населення та сприяння розвитку соціально-економічної сфери району», - зазначив Тімур Аверін.

Пресслужба Тячівської РВА


Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00