Держава робить все можливе для того, щоб забезпечити громадянам можливість отримати щеплення

2023-04-21 16:15:01
Інфекційні хвороби залишаються однією з основних причин інвалідності та смертності населення в усьому світі. Якщо 90-95% людей мають імунітет проти інфекційного захворювання, воно не поширюється серед населення, адже створюється колективний імунітет.

Зараз держава робить все можливе для того, щоб забезпечити громадянам можливість отримати щеплення. Незабаром в області та в районі проводитиметься імунізація дитячого та дорослого населення. Отримати щеплення можна безоплатно у сімейного лікаря чи в найближчій амбулаторії.

Тячівська філія ДУ «Закарпатський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» отримала сучасний автобус ANKAI для здійснення вакцинації проти інфекційних захворювань жителів громад району. 

Цим транспортом людей привозитимуть у найближчі пункти вакцинації. Особливу увагу приділятимуть маломобільним, літнім людям, людям з хронічними захворюваннями, внутрішньо переміщеним особам та тим, хто проживає у віддалених, важкодоступних районах. Автобус обладнаний підйомною платформою, яка дозволяє перевозити людей на інвалідних візках. Про це розповів головний санітарний лікар Тячівської філії ДУ «Закарпатський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» Василь Молнар.

У лютому 2023 року представництво Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні за підтримки Європейського Союзу передало міністерству охорони здоров’я України 59 автобусів, які розподілили між регіонами, про це йдеться на сайті міністерства.

Відділ організації санітарно-епідеміологічних досліджень отримав холодильник та холодильну камеру для резервного зберігання вакцин, які необхідні для імунізації дитячого та дорослого населення. 

Отримали генератор для потреб лабораторії центру Тячівської філії «Закарпатський ОЦКПХ МОЗ». А також гуманітарну та благодійну допомогу для проведення протиепідемічних заходів в осередках інфекції та в центрах розміщення ВПО (респіратори, маски, захисні халати, дезінфікуючі засоби, антисептики). 

«Імунізація є одним із найбільш ефективних та економічно доцільних заходів медичного втручання в епідемічний процес, які існують у теперішній час. Краще попередити захворювання, ніж потім з ним боротися», - зазначив очільник району Тімур Аверін.

Пресслужба Тячівської РВА

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00