Україна робить усе можливе, щоб повернути додому всіх зниклих безвісти

2023-05-15 15:26:38
У цих пошуках важливо об’єднати зусилля близьких і держави та діяти за єдиним визначеним алгоритмом. Це основна мета зустрічі з родинами зниклих захисників, яка відбулася в Закарпатській ОВА.

«Пріоритетом і найвищою цінністю для держави й для нас із вами є кожна людина, кожне життя, кожен боєць, – підкреслив Петро Добромільський - заступник голови Закарпатської ОДА. – У всіх родин свої нелегкі історії, тому підхід до пошуків має бути індивідуальним. Ми зібралися тут, щоб розібратися в кожному випадку та відповісти на питання». 

На важливості проведення зустрічей з родинами зниклих осіб наголосив радник Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Іван Ангелін. За його словами, остання така зустріч наприкінці 2022 року в Ужгороді була дуже плідною. Тоді вдалося обговорити та вирішити низку конкретних питань, з якими зверталися члени сімей зниклих безвісти. Іван Ангелін також додав, що після цього було ще багато консультацій в телефонному режимі.

«Представники Уповноваженого завжди відкриті для людей. Кожна доля зниклих безвісти для нас однаково важлива. Саме тому пошукові роботи тривають постійно, щоб повернути додому кожного! Плідна співпраця з родинами прискорює роботу пошуковців!» – наголосив радник Уповноваженого Іван Ангелін.

Про роботу Західного регіонального центру Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими та зниклими безвісти, який віднедавна запрацював у Львові, повідомила його керівниця Анна Кузюта. Вона запевнила, що представники державних структур об’єдналися, щоб у ці складні часи реагувати на всі виклики й оперативно допомагати родинам зниклих за особливих обставин.

Під час зустрічі обговорили особливості соціального захисту сімей, роботу Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, функціонування гарячих ліній підтримки, надання безоплатної правової і психологічної допомоги, а також обмінялися особистими контактами.

На питання, які турбували родини, також відповіли представники Міжнародного комітету Червоного Хреста, військових частин, правоохоронці, прикордонники, а також регіональна представниця Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, Власта Рейпаші, представник Уповноваженого з прав людини в Закарпатській області Андрій Крючков та інші.

Алгоритм пошуку зниклих безвісти за особливих обставин https://bit.ly/3pF4r93.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00