Забезпечення безбар’єрного доступу для осіб з інвалідністю

2023-05-16 12:55:41
Турбота про маломобільні групи людей, про тих, кому важче, аніж решті, безперешкодно пересуватися - це справа кожного з нас. Адже всі ми розуміємо, що така турбота не лише свідчить про нашу людяність, але й зміцнює спільноту.

Згідно із Законом України „Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні” підприємства, установи та організації зобов’язані створювати умови для безперешкодного доступу осіб з інвалідністю до об’єктів фізичного оточення.

При будівництві та реконструкції об’єктів проектні організації незалежно від форм власності законодавчо зобов'язані враховувати вимоги державних будівельних норм і стандартів, у тому числі спрямовані на створення необхідних умов із забезпечення вільного доступу людей з обмеженими фізичними можливостями до об'єктів соціальної інфраструктури. 

З метою безперешкодного доступу до об’єктів медичного призначення для маломобільних груп населення, на території Тячівської районної лікарні, під час реконструкції відділень, встановлено пандуси та ліфти. 

«Забезпечення доступного середовища для осіб з обмеженими фізичними можливостями, є одним із соціально-економічних завдань, яке зачіпає права і потреби громадян. Тому держава робить все можливе для покращення умов життя маломобільних груп населення», - зазначив очільник району Тімур Аверін.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я інвалідність в Україні мають близько 10% від всього населення. 80% з цих людей є працездатними та активними. Проте реалізація їхніх прав неможлива, допоки не буде створено реального безбар’єрного простору.

Пресслужба Тячівської РВА















Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00