Обговорили план заходів на 2023-2024 роки з реалізації національної стратегії зі створення безбар'єрного простору

2023-05-10 15:38:57
Попри війну держава продовжує працювати над створенням безбарʼєрності в Україні.

Фізична, інформаційна, цифрова, освітня, економічна, а також суспільна безбар'єрність - такі напрями передбачає план заходів щодо створення безбар'єрного простору у Закарпатській області на 2023-2024 роки. Розпорядження 24 квітня 2023 року затвердив начальник Закарпатської ОВА Віктор Микита.

Створення безбарʼєрного простору забезпечить рівні права і можливості людей в усіх сферах життя. Безбар’єрне середовище стосується не лише фізичного доступу до об'єктів інфраструктури. Це також можливості отримання послуг: освітніх, медичних, культурних, спортивних, транспортних, адміністративних, соціальних тощо. Розвиток та реалізація власних потреб мають бути доступні для різних груп людей. Для усіх має бути доступним: пересування, навчання, праця, відпочинок.

«Безбарꞌєрність - це відсутність перепон для людини будь-якої статі, віку, в будь-якому стані – перепон для комфортного життя, тому необхідно докласти максимум зусиль, для того, щоб усі види безбар’єрності стали доступними для всіх, хто цього потребує. Завдяки Національній стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року, ця робота є системною та комплексною у взаємодії із іншими органами. Полегшити життя нашим громадянам, зробити його якіснішим – це головне наше завдання», - наголосив начальник РВА Тімур Аверін.

Руйнуємо разом барʼєри та будуємо вільну й успішну Україну!

Пресслужба Тячівської РВА

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00