Безбар’єрність - це усунути перешкоди та створити можливості

2023-05-26 09:56:06
На виконання розпорядження начальника Закарпатської ОВА Віктора Микити  від 24   квітня 2023 №393 «Про план заходів на 2023–2024 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року у Закарпатській області» здійснено перевірку установ Дубівської ТГ на доступність для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення відповідно до законодавства. 

Робочою групою проінспектовано заклади освіти, культури, медичні заклади, ЦНАП, інклюзивно-ресурсний центр, адже наше завдання - забезпечити зручність та комфортний доступ до найважливіших послуг усім громадянам. Будівлі облаштовано пандусами, підйомниками, поручнями, кнопками виклику.

У всьому цивілізованому світі здоров’я суспільства або обличчя держави насамперед визначаються ставленням до осіб з інвалідністю та тих, хто потребує допомоги.

"Безбар’єрність - це усунути перешкоди та створити можливості. Це врахувати потреби різних людей і створити для них комфортні умови життя та зручне середовище. А пандуси чи ліфти — це давно вже не особливі потреби, а базова інфраструктурна потреба для всіх людей, адже ними користуються не тільки люди з інвалідністю, а й батьки з дитячими візочками, пасажири з валізами на колесах", - зазначив очільник району Тімур Аверін.

Пресслужба Тячівської РВА

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00