Тячівщину вперше відвідав Надзвичайний і Повноважний посол Румунії в Україні Александру Віктор Мікула

2023-06-01 18:38:50
Супроводжував його консул Румунії в Солотвині Граціан-Флорін Пирву.

Під час зустрічі, в якій взяли участь, начальник Тячівської РВА Тімур Аверін, голова районної ради Юрій Берінде, міський голова Іван Ковач та директор КП "Агенція регіонального розвитку Тячівського району" Іван Шіман, йшлося про подальшу співпрацю та взаємодопомогу з питань транскордонного співробітництва та спільних грантових проєктів.

Обговорили питання відкриття нових пунктів пропуску. У планах – КПП Біла Церква – Сігету Мармацієй. Румунська сторона зі свого боку фінансуватиме будівництво мосту, який з’єднає береги двох країн (кордон між Білою Церквою та Сігетом проходить по середині русла річки Тиса), а українська сторона, у свою чергу, розробила детальний план про виділення земельної ділянки під пункт пропуску у селі Біла Церква. 

Окремо проаналізували нагальні потреби. Зокрема, йшлося про покращення матеріально - технічного оснащення Тячівської районної лікарні, де проходитимуть реабілітацію наші захисники. Також не менш важливим питанням є модернізація очисних споруд міста Тячів, яка вимагає значних капіталовкладень.

Керівництво району висловило вдячність, в особі Посла, усьому румунському народові за гуманітарну допомогу Тячівщині та всій Україні з перших днів війни, а також потужний волонтерський рух, спрямовані на підтримку вимушених переселенців і постраждалого населення.

У свою чергу, Александру Віктор Мікула наголосив, що Румунія буде продовжувати надавати всебічну допомогу Україні, адже підтримує суверенітет, територіальну цілісність та незалежність нашої держави. 

«Особливо важливою є подальша двостороння співпраця прикордонних регіонів по обидва береги Тиси в повоєнній відбудові України», - зазначив Тімур Аверін.

Транскордонне співробітництво посідає особливе місце в системі пріоритетів України в зовнішній політиці. У ході зустрічі сторони обговорили шляхи поліпшення конструктивної комунікації між громадами з українського та румунського боку.

Пресслужба Тячівської РВА


Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00