У кожній територіальній громаді Тячівського району активізовано роботу з підвищення рівня доступності для маломобільних груп населення

2023-06-06 11:40:54
Проводиться ремонт та реконструкція  пандусів, під’їздних доріжок, поручнів, встановлюються кнопки виклику до адміністративних приміщень, інформаційні тактильні таблички шрифтом Брайля, тощо. Всі будівлі та споруди мають відповідати вимогам доступності згідно з державними будівельними нормами і стандартами та повинні мати, як мінімум один вхід, доступний для людей з інвалідністю. 

Не менш важливою є доступність дорожньої інфраструктури - це облаштування пішохідних переходів, пониження бордюрів до рівня проїзної частини.

"Сьогодні ми маємо ще чимало зробити для створення стандартних та доступних умов для маломобільних людей. Щонайменше надати їм можливість вільно пересуватися територією населеного пункту. Наше основне завдання – зробити все можливе для інтеграції людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення в усі сфери суспільного життя", - наголосив очільник району Тімур Аверін.

Проблема забезпечення безбар’єрного середовища та доступності інфраструктури для потреб людей з інвалідністю є однією з найбільш актуальних. Адже адаптація та інтеграція маломобільних груп населення в суспільство розпочинається з можливості скористатися тими послугами і благами, які є доступними для всіх громадян: медицина, транспорт, установи, місця відпочинку та дозвілля, спортивні та інші об’єкти.

Неможливо зробити простір зручним окремо для кожного, але можна зробити його зручним для всіх.

Пресслужба Тячівської РВА

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00