Про додаткові заходи контролю та належну експлуатацію захисних споруд наголосили сьогодні в Тячівській РВА

2023-06-12 15:36:15
Про додаткові заходи контролю та належну експлуатацію захисних споруд наголосили сьогодні начальник Тячівської районної військової адміністрації Тімур Аверін та його заступник Вадим Носа на нараді з відповідальними особами територіальних громад з питань цивільного захисту.
 
У зібранні також взяли участь представники Національної поліції та ДСНС.

Кожен представник громади прозвітував про проведення перевірок, про загальний стан захисних споруд цивільного захисту у своїх територіальних одиницях та про заходи, які були вжиті для усунення виявлених недоліків під час перевірок.

«Ми повинні ще раз переконатися в тому, що у всіх громадах району належно функціонує цілодобовий доступ до укриттів, адже розуміємо, що це збільшує шанси на порятунок людей у випадку небезпечної ситуації. У будь-який час доби під час повітряної тривоги всі укриття мають бути доступні для людей», – наголосив очільник району.

На нараді також  було зазначено на необхідності інформаційної доступності про укриття для всіх мешканців. Було обговорено можливі шляхи покращення інформування громади про розташування та доступність захисних споруд, зокрема шляхом використання сучасних технологій, суспільних мереж та інших засобів комунікації.

Окрім цього, було розглянуто питання доступності захисних споруд для маломобільних людей. Зазначено, що багато існуючих споруд мають обмежену доступність для людей з руховими та іншими фізичними обмеженнями. Запропоновано різні рішення, такі як встановлення нахилових доріжок, розширення входів та забезпечення спеціальних зон для людей з обмеженою мобільністю.

«Укриття повинне мати належний санітарний стан, відповідне позначення об’єкта як укриття чи сховища, маршрут до нього, готовність до використання та необхідну комплектацію», - наголосив заступник начальника районної військової адміністрації Вадим Носа.

Тімур Аверін ще раз підкреслив, що відповідальними за облаштування і роботу укриттів є їх балансоутримувачі та керівництво громади.

За результатами наради було дано відповідні доручення щодо забезпечення постійної готовності захисних споруд та безперешкодного доступу до них для населення.

Пресслужба Тячівської РВА


Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00