Спільними зусиллями: Громади працюють над створенням безбар'єрного простору

2023-06-13 13:33:39
У сучасному суспільстві все більше акцентується на важливості створення безбар'єрного простору, де кожна людина, незалежно від своїх фізичних або когнітивних можливостей, може вільно рухатися, працювати та спілкуватися.

На виконання розпорядження начальника Закарпатської ОВА Віктора Микити  від 24 квітня 2023 №393 «Про план заходів на 2023–2024 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року у Закарпатській області» громади Тячівського району продовжують проводити реконструкцію вулиць та громадських просторів з урахуванням принципів доступності. Це включає встановлення нахилових доріжок, підйомників для інвалідних візків, широких тротуарів, широких дверей, пристосування санвузлів та зон відпочинку зручного доступу, встановлення спеціальні знаків та позначок для людей з візуальними обмеженнями, забезпечення інформаційної доступності.

Безбар'єрний простір розбиває стереотипи, усуває дискримінацію та створює можливості для всіх людей взаємодіяти та відчувати себе прийнятими у суспільстві.

«Створення безбар'єрного простору - це важливий крок до побудови справедливого та інклюзивного суспільства. Це сприятиме соціальній інклюзії, зміцненню спільнот та економічному розвитку», - зазначив очільник району Тімур Аверін.

Продовжуючи працювати разом, ми можемо забезпечити рівні можливості та доступність для всіх людей.

Пресслужба Тячівської РВА


Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00