Під час повітряної тривоги усі захисні споруди мають бути відкриті

2023-06-21 13:26:03
Належний стан та вільний доступ до укриттів – це не лише пряма вимога закону, це – життя та здоровʼя громадян. Керівники громад мають вжити всіх заходів, аби люди мали можливість вчасно укритися та безпечно почуватися під час загрози. Про це вкотре наголосив начальник Тячівської районної військової адміністрації Тімур Аверін. 

Укриття населення в захисних спорудах цивільного захисту є одним із основних способів захисту населення в умовах воєнного стану, тому це питання продовжує залишатися вкрай актуальним.

Органи місцевого самоврядування повинні привести захисні споруди на їхніх територіях до належного стану. Укриття мають бути доступними, цілодобово відкритими, облаштованими та позначені відповідним маркуванням.

Згідно ст.36-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» визначена безпосередня відповідальність територіальних громад щодо визначення потреби, створення, використання, утримання, реконструкції та ведення обліку фонду захисних споруд цивільного захисту, здійснення контролю за станом утримання таких споруд та готовності їх до використання за призначенням та підтримкою в належному технічному стані.

Правоохоронні органи, у свою чергу, здійснюють заходи з притягнення до відповідальності осіб, які не забезпечили належний стан укриттів та вільний доступ до них.

Зачинені захисні споруди – це злочин! Недбалість відповідальних осіб може вартувати людям життя! 
Укриття мають бути доступними для громадян цілодобово!

Пресслужба Тячівської РВА

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00