Чеська делегація навідалась у Тячівську районну лікарню №1 та запропонувала свою допомогу

2018-05-23 17:12:33

Минулого тижня в м.Тячів з кількаденним візитом  перебувала чеська делегація з Краловеградецького краю на чолі з гетьманом Їржі Штєпаном.


У складі делегації також перебували : заступник гетьмана Алеш Цабіцар, член ради Павел Гечко, член представництва Мілан Соммер, відділу канцелярії Катержіна  Черна, відділу регіонального розвитку Роман Кліма, перекладач, член регіональної української спілки Східної Чехії Наталія Доценко.
Офіційний візит чеських партнерів став можливим завдяки  підписаному торік договору про співпрацю між Закарпатською обласною радою та Краловеградецьким краєм. Зокрема,  що стосується  економічного співробітництва,  розвитку освіти, культури, науки, туризму,  захисту навколишнього середовища тощо.
Минулого року така ж чеська делегація вже побувала у декількох районах Закарпаття, в тому числі і в місті Тячеві. Тоді відбулись екскурсії та ознайомлення з функціонуванням ряду закладів бюджетної та соціальної сфери міста.   
Цьогоріч в рамках візиту чеська делегація навідалась також  у Тячівську РЛ №1, де відбулася зустріч з керівництвом міста, району та  медичного закладу.
Поважних гостей зустріли: голова Тячівської РДА Василь Дем'янчук та перший заступник Михайло Полажинець, голова районної ради Іван Фабрицій та перший заступник Ігор Грабарь, міський голова Іван Ковач, заступник головного лікаря з лікувальної роботи Віктор Попович та заступник головного лікаря з медсестринства Марія Кучерява.
Звертаючись до учасників делегації, Василь Дем'янчук  наголосив, що радий від районної влади вітати почесних гостей у місті  Тячів.  Розповів, як за рахунок меценатства  вдається зміцнювати матеріально-технічний стан галузі охорони здоров'я, яка на сьогодні знаходиться в стадії реформування. Приведення закладу до сучасних вимог потребує великих коштів, яких район, на жаль,  не до отримує впродовж багатьох років. 
Відтак учасники зустрічі оглянули деякі приміщення лікарні і ознайомились з умовами праці медперсоналу та перебуванням пацієнтів. Після  екскурсу до приймального, операційного та пологового, реанімаційного відділень лікарні,  гетьман Їржі Штєпан оголосив про можливість з чеської сторони надання гуманітарної допомоги закладу,  що дозволить покращити якість надання медичних послуг.
На завершення зустрічі сторони домовились про співпрацю у галузі медицини, подальше налагодження партнерських відносин тощо.
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації.
















Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00