Нарада з представниками територіальних громад Тячівського району щодо безпекових питань

2023-07-10 16:39:33
Під головуванням очільника Тячівської районної військової адміністрації Тімура Аверіна, за участю начальника Тячівського РЦТК та СП, полковника Андрія Олещука, відбулась нарада з представниками територіальних громад району.

Серед присутніх: радник голови РВА, старший інструктор Закарпатського обласного центру Національного спротиву при Закарпатській ОВА Михайло Марушевський, заступник начальника Тячівського РЦТК та СП, підполковник Юрій Клюшник, військовослужбовці. 

На нараді йшлося про виконання планових завдань з поставки мобілізаційних ресурсів в інтересах укомплектування військ ЗСУ, заходів щодо забезпечення проведення загальної мобілізації, бронювання працівників та цифровізації військового обліку, а також про потреби ТРО району. Обговорили проблемні питання з цього приводу та шляхи їх вирішення.

Про набір кандидатів від територіальних громад району для формування групи курсантів нацспротиву, а також про організацію та проведення занять з базової підготовки розповів Михайло Марушевський, який зазначив, що складовими національного спротиву є проведення занять з вогневої та тактичної, спеціальної фізичної підготовки, тактичної медицини, підготовки зв’язку, військової топографії та інженерної підготовки. 

Підготовка проводиться з громадянами України, які досягли 18-річного віку, шляхом проведення періодичних навчальних зборів, занять, курсів.

Навчання для всіх охочих безоплатне. З групами працюватимуть досвідчені інструктори та тренери. Базовий курс триватиме 3 місяці. Будуть створені спеціальні навчальні класи з відповідною матеріально-технічною базою й методичним забезпеченням. Інструктори — військові з реальним бойовим досвідом.

Зареєструватися на курс підготовки до національного спротиву можна за посиланням  https://bit.ly/43AOXT6

Не залишили без уваги й таке важливе питання, як соціальна підтримка військовослужбовців та їх родин: матеріальне забезпечення, консультації військовослужбовців та членів їхніх сімей з питань реалізації належних їм пільг і гарантій, соціальної реабілітації та адаптації - підготовки військовослужбовців до цивільного життя після звільнення з військової служби, тощо.

За результатами обговорень було сплановано спільні кроки задля вирішення порушених питань.

Пресслужба Тячівської РВА

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00