Перший заступник голови Тячівської РДА Михайло Полажинець побував із робочою поїздкою в селі Вонігово

2018-05-24 16:46:11

Днями перший заступник голови Тячівської державної адміністрації Михайло Полажинець побував із робочою поїздкою в селі Вонігово з метою виїзного прийому громадян.


Також,  спільно з сільським головою Юрієм Олагом, він відвідав об’єкти соціально сфери, поспілкувався із керівництвом та колективами бюджетних закладів, які розташовані на території села.
А перед тим ознайомився з ситуацією щодо проведення берегоукріплення, яке триває на річці Теребля.  На сьогодні першочергові роботи з ліквідації грудневого паводку завершено та розпочато реконструкцію водозахисної дамби, яка захищатиме село  від можливих паводкових ситуацій.
Так, минулого року річка Теребля вийшла з берегів, підтопивши при цьому понад 110 дворогосподарств та 27 будинків. Паводком було нанесено значної матеріальної шкоди місцевим мешканцям, вода залила огороди та підвальні приміщення будинків. 
- Питання берегоукріплення - дуже важливе для нашого села, і відрадно, що районне керівництво сприяє його вирішенню, - наголосив Юрій Олаг. 
Після цього Михайло Полажинець завітав в освітні заклади - дитячий садочок та загальноосвітню школу, де поцікавився підготовкою першокласників до "нової української школи", відповідно до прийнятого закону "Про освіту". Зокрема,  що стосується матеріально-технічного забезпечення та придбання шкільного інвентаря.
Як запевнив директор закладу Юрій Рак, роботи у цьому напрямку тривають, і навчальний рік вони розпочнуть підготовленими. Однак проблемним для школи залишається енергозбереження, вкрай необхідно замінити старі вікна на пластикові і реконструювати систему теплопостачання.
На території села Вонігово знаходиться єдиний у районі оздоровчий табір «Берізка» з цілорічним перебуванням. П’ятиразове харчування, цікаве дозвілля, різноманітні екскурсії та розваги, заняття у творчих гуртках – все це чекає на дітей упродовж зміни. І такий приємний відпочинок вихованці поєднують із навчанням у Вонігівській ЗОШ І-ІІІ ст.
З року в рік заклад постійно вдосконалюється та облаштовується за кращими зразками ландшафтного дизайну. В чому власне і переконалися посадовці, які навідались у табір, де їх радо зустріла директор Нінель Стойка. А також ознайомила з умовами перебування тут вихованців, матеріально-технічним забезпеченням та перспективами розвитку закладу тощо.
На завершення робочої поїздки Михайло Полажинець та сільський голова Юрій Олаг обговорили стан соціального розвитку та актуальні питання ремонту доріг, благоустрою села Вонігово та їх вирішення.
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації
























Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00