Тячівщина взяла участь в Дні добросусідства України та Словаччини

2018-05-26 23:52:08

Сьогодні 26.05.18 на міжнародного пункту пропуску «Ужгород – Вишнє Нємецьке» відбувся традиційний День добросусідства України та Словаччини.


Тячівський район також представив на святі свій культурний, туристичний та інвестиційний потенціал.
Делегацію очолив в.о голови райдержадміністрації Михайло Полажинець, у складі також перебували: керівник апарату Богдан Макусій та начальники структурних підрозділів РДА: Василь Калинич, Діана Мойш, Світлана Сойма, Любов Немеш, Василь Гудак,Юрій Дан, заступник голови районної ради Ігор Грабарь, депутат райради Іван Корнута, сільські голови: с.Крива - Василь Кучерявий, с.Бедевля - Іван Рішко, с.Грушово - Василь Опріш, првцівники відділу культури, представники громадськості.
Урочисте дійство розпочалося на святково облаштованій території, де були присутні офіційні делегації України та Словаччини, серед яких депутати, дипломати, ділові партнери, представники влади та громадськості.
Відтак на сцену було запрошено зі сторони Закарпаття – Геннадій Москаль та Йосип Борто, а також Кошіцького та Пряшівського країв Словаччини – Ростислав Трнка та Мілан Маєрські.
Очільники прикордонних регіонів двох країн привітали присутніх з традиційним святом Днем добросусідства, який до речі сьогодні проводиться вже в 17 раз.
– Співпраця і транскордонне співробітництво з найближчими сусідами для Закарпаття є надзвичайно важливими, особливо тепер – в умовах реформування в Україні економічної системи та соціальної сфери, – наголосив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль і подякував Словаччині за підтримку України в складні для нашої держави часи.
Після чого було підписано Меморандум про співпрацю Кошицького та Пряшівського самоврядних країв із Закарпатською ОДА та Закарпатською облрадою на період з травня 2018 року по травень 2019 року, який покликаний стимулювати інвестиційний потенціал Закарпаття та сприяти входженню іноземного бізнесу в наш регіон, зокрема словацького.
Також підписано Угоду про співпрацю між с. Паладь-Комарівці та с. Руське в рамках якої заплановано будівництво спільного міжнародного автомобільного пункту пропуску.
Сліж наголосити, що зі Словацькою Республікою Україна має 97 км. спільного кордону.
У рамках заходу всі райони Закарпаття підготували свої презентаційні матеріали. Тячівщина, окрім буклетів, представила виставку робіт декоративно-ужиткового мистецтва – зразки бісероплетіння , дерев’яну різьбу, вишиті рушники, експонати краєзнавчих музеїв тощо. Розважав учасників свята колектив художньої самодіяльності – народні троїсті музики родин Шіманів та Маньо.
На святі було представлено кухню з національних, як українських, так і словацьких страв та напоїв, виставку-продаж виробів народного мистецтва, виступи танцювальних та фольклорних колективів двох сусідніх країн.
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації













































Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00