Відновленням Великої Олександрівки та будинку пані Катерини зокрема опікується Закарпаття

2023-07-21 09:01:56
«Посадила город, купила качок і курей. Буду мати хоч якесь господарство – не буде так самотньо». 

З цього своє життя на рідній Херсонщині почала відновлювати 65-річна Катерина Грецька. Майже рік вона провела в евакуації, однак змогла повернутися додому. Жінка мешкає в смт Велика Олександрівка, яке сім місяців перебувало в окупації та в жовтні минулого року було звільнене українськими військовими.

 Ні вікон, ні дверей, ні даху – так поки що виглядає будинок Катерини Василівни після приходу «руського міра». На щастя, жінка не постраждала, адже саме тоді вона перебувала на Закарпатті. 

Одного дня пані Катерині зателефонували близькі й повідомили, що в її дім «прилетіло»: 
«Коли я побачила фото будинку, в мене наче душу вирвали. Снаряд пошкодив дах, веранда вся протікала. Вода бігла всюди».

Небайдужі сусіди тоді забили вікна й двері, аби хоч трохи убезпечити будинок. Сама жінка каже, що хоч її дуже добре приймали в Іршаві, проте вона постійно думала про повернення додому.

«Коли приїхала в селище, мене кликали родичі, двоюрідна сестра, щоб я жила в них. Але нікуди не хотілося йти. Я багато плакала, зате була в своєму домі», – ділиться Катерина Грецька.

Разом з односельцями вона передусім розібрала завали на подвір’ї, винесла все сміття, яке залишилося після влучання ворожого снаряду. Нещодавно її дім оглянули фахівці та бригада будівельників. Попереду тут багато робіт: потрібно встановити вікна, двері, відремонтувати дах та інше.



Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00